torsdag 16 juli 2015

Barnsäkert?

Varje dag så får jag ett mail från Groupon med olika rabatter och erbjudanden. Det är ju inte så att varken jag eller J-man är några storshoppare (även om man hade velat ibland), men några fynd ha rvi gjort så klart. Hade det inte varit så hade jag sagt upp det där för länge sedan. Idag så fanns där ett erbjudande om "hörnskydd och skåpremmar för att barnsäkra hemmet". Det fick mig att fundera lite.

Jag kan inte komma på att jag varit i ett så kallat barnsäkert hem någon gång. Det är ju möjligt att jag bara inte lagt märke till alla barnlås och hörnskydd och annat så klart, men när jag tänker på det har jag nog bara hört folk göra sådant på film eller i serier. Möjligen om det varit något specifikt som varit ett problem då, att tillfälligt ta bort vreden på spisen så att barnet inte sätter igång den vid ett obevakat ögonblick kanske. Det närmsta jag vet att kommit det är när jag och mitt ex köpte ett barnlås till skåpet under diskhon för att katten inte skulle komma åt soporna. Så hur vanligt är det egentligen att man barnsäkrar hemmet? Är det vanligare i till exempel USA eller är jag helt blind för det och har missat allt? Oviktigt egentligen, men något förbryllande.

Självklart kan jag inte låta bli att fundera över om jag själv skulle barnsäkra hemmet om det skule bli så att vi expanderade familjen. Jag tror nämligen att jag är precis en sådan person som skulle göra något sådant. Samtidigt känns det osannolikt. Just nu i alla fall. Att jag skulle sätta lås och spännen och hörnskydd överallt utan att ens veta vad som eventuellt skulle kunna behövas det vill säga. Fast hörnskydd kanske är smart. Även om man inte har barn alltså. Hörn gör ju rätt ont att gå in i som det är.

1 kommentar:

  1. Hmm ... Du har en poäng i det du skriver. Jag har nog heller aldrig besökt ett barnsäkrat hem någon gång. Nu har jag förvisso inte varit hemma så ofta hos min syster nu sedan min systerson fötts (han fyllde tre år för en vecka sen), förutom på hans födelsedag. Fast jag har inte märkt att de har barnsäkrat sin lägenhet. Jag får kanske fråga henne, för det kan ju vara så att jag är blind.

    Ja, hörnskydd skulle vara bra! Eller, skydd på alla kanter som kan vara vassa. Det skulle i alla fall jag behöva hemma hos mig, så klumpig som jag är. :-/

    SvaraRadera