torsdag 6 december 2012

Video: Det där med internethat

Länkar till bloggarna jag nämner i videon:
Kissie
Lady Dahmer

Och gästspel av Bus så klart!

3 kommentarer:

  1. Nej, jag förstår inte heller det där med att man måste trycka ned andra och såra dem - vare sig det är på internet eller IRL. Om man nu har åsikter, tycker jag att man gott kan stå för det. Och visst får alla tycka olika, men då kan man också vara konstruktiv om man nu inte håller med det personen säger (precis som du själv nämner). Jag förstår inte varför man måste sprida hat omkring sig?

    SvaraRadera
  2. Intressant klipp! Jag förstår inte heller riktigt vad MAN möjlig får ut av att vara en jävla pissbiatch på nätet.

    Men jag tycker samtidigt att man, om man är på nätet (och hur tragiskt det än må låta), får köpa eventuellt näthat. Sen får man se det till lite vad det är. Om någon är anonym och bitchig - fine, varför ska jag gråta över det?

    Alla tycker väl inte på detta vis, antar jag. Men jag kan finna att anonyma, okonstruktiva fegisar PÅ RIKTIGT inte är något att bry sig om. Istället kan jag bli mer pissed/ledsen över någon som inte håller med (dvs är konstruktiv på ett mänskligt vis). Det är nästan jobbigare.

    SvaraRadera
  3. Jag slår vad om att ett stort procentantal av dem som är anonyma elakingar på nätet aldrig skulle våga yttra sig på samma vis IRL till en person de har framför sig. Det är så lätt att vara kaxig och elak när man sitter hemma framför sin dator i sin trygga vrå.
    Kul med gästspel från katten Bus som tydligt tyckte att matte skulle vara tyst och ägna uppmärksamhet åt att gosa istället för att prata. Jag fnittrade till flera gånger när jag såg honom lägga sin tass för din mun. XD

    SvaraRadera